”Prof.” Şengör Hakkında Basın Açıklaması

Kamuoyuna Duyuru

Geçtiğimiz günler de bir tanıtım toplantısında ‘Osmanlı’nın 10. Padişahı Kanuni Sultan Süleyman Han hakkında toplantının amacının dışına çıkarak küstahça hakaretlerde bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör’den bir özür bekliyoruz.

Prof. Dr. Şengör toplantı esnasında basın mensuplarının sorularını cevaplarken, Fatih Sultan Mehmet ve Piri Reis’in kişiliklerinden bahsettiği sırada, Piri Reis’in hayatındaki en büyük talihsizliği, Kanuni Sultan Süleyman gibi bir ‘salağın’ zamanında doğmuş olmasıdır. Fatih zamanında Piri Reis olaydı, inanır mısınız, bugün bizim sömürge imparatorluğumuz vardı. Çok samimi söylüyorum, bugün biz Amerika’ya falan gitmiştik” dedi.

Bunun üzerine toplantının moderatörlüğünü yapan gazeteci Fatih Altaylı da Şengör’ün konuşmasının ardından, “Tamam mı, yeter midir arkadaşlar? Celal Hoca’yı daha fazla konuşturmayalım da yarın internette hakkında olumsuz şeyler okumayalım” ifadelerini kullanarak bu işin aslında bir medya reklamı onduğunu vurgulamaya çalıştı. Daha önce katıldığı bir televizyon programında da bu şahıs, “Fatih’in Müslümanlığı dahi tartışılıyor’’ açıklamasında bulunmuş ve dikkatleri üzerine çekmeye çalışmıştı.
Kanuni Sultan Süleyman Eserlerini Koruma ve Yaşatma Derneği olarak prof.dr. Şengör’ün başta Yaptığı hakaretlerden dolayı Kanuni Sultan Süleyman ve Fatih Sultan Mehmet olmak üzere tüm Osmanlı hanedanından ve bununla birlikte bunu kendine hakaret sayan biz Osmanlı torunlarından Yazılı ve sözlü olarak tüm dünya önünde özür dilemesini ve bu tür olayların tekrar yaşanmamasını kendisinden talep ediyoruz.